banyuwangi, malang

Hier weer een update van mijn reis

De bemo van lovina was niet zo prettig, hij wilde me gewoon afzetten in een dorp waar je de volgende bemo richting lovina moest nemen, terwijl we duidelijk de afspraak hadden dat hij mij naar het barcelona cafe in lovina zou brengen. Ik gezegd dat ik niet uit stap en dat die zich aan de afspraak moet houden. Daar op reed hi vervolgends met veeel moeite weer aan. Vervolgends stopt die 5 min later weer omdat hij wilde eten en maakte een beweging om uit te stappen, waarop ik heel snel richting me backpack greep dat ik ook uit zou stappen. Toen is hij toch maar verder door gereden naar lovina. Aangekomen in lovina zei hij meteen lovina. Of te we'll stap maar uit. Vervolgends kon ik nog een paar x zegge dat we de afspraak hebben en dat hij mij bij t restaurant af zou zetten. Gezegd dat die ook de weg aan mensen kon vragen wat ik uit eindelijk nog meer zelf heb gedaan dan als hem$ uiit eindelijk we'll goed op de eindbestemming aangekomen.

Op lovina aangekomen weer naar een hotel gezocht, dat ging dit x iets minder soepel. In de lonley planet stond dat ze bij 1 hotel een kamer vanaf 40 hadden maar ze hadden er nu geen meer onder de 100 het beste wat hij mij kon geven was 70 voor een klein erg warm hutje waar net een bed in paste. Op t moment dat ik besloten had maar naar een dorp verder te gaan vroeg een vrouwtje of dat ik nog steeds niets gevonden had, ik verteld dat het te duur was en dat ik na een dorp verder ga. Vervolgends heeft ze mij geholpen en ben ik uit eindelijk in een kamer voor 50 terecht gekomen. De douche en toilet waren we'll gedeeld buiten de kamer maar ik heb het de gehele tijd alleen in gebruik gehad.

De dolfijnen tour heb ik uit eindelijk niet gedaan omdat de dolfijnen naar de kant komen om hun eten te zoeken. Als 1 bootje een dolfijn spot race vervolgends alle andere bootjes erachter aan. De tour naar de hotsprings en munduk watervallen en meren heb ik zelf geproveerd. Hotsprings ging goed eerst met de bemo en daarna nog 2km lopen door (banjar?). op de terug weg niet veel mensen tegen gekomen die transport aanboden en uit eindelijk was ik moe dus maar besloten terug naar lovina te gaan. De volgende dag meteen door gegaan naar java want ik vond bali niet meer leuk. Het was niet wat ik er exact van verwacht had en de mensen in lovina spraken je continu aan omdat daar vrijwel geen toerisme is.

Ook is het volgende voor mij de druppel geweest: een vrouw waarbij ik echt intresse tooonde in het balinees leven waarbij ik uit eindelijk 2 simpele van touw gevlochten armabandjes heb grekocht. Ze begon me 1 voor 20 en uit eindelijk had ik er 2 voor 25. Loop ik vervolgends weg en t volgende kraampje die ook van die armbandjes verkoopt is van een moeder met een dochter. Die wil de armbandjes 2 voor 10 weg doen alleen maar om haar dochter geluk te wensen.

De reis van lovina naar banyuwangi (java) is goed gegaan. Ik ben met een rechtstreekse bemo naar gili manuk (haven) gegaan voor een in mijn ogen goede prijs. De boot was erg goedkoop 6 000 ik was we'll de enige toerist tussen allemaal locals. Na ongeveer drie kwartier kwamen we aan in de haven ketapang. Vanaf ketapang heb ik de bemo genomen naar Banyuwangi.

Word vervolgd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer