georgetown

De avond van aankomst ben ik wat rond gaan lopen en opzoek gegaan naar een winkel centrum. Ipv bij een winkelcentrum uit te komen stuitte ik weer op het chineese tempel festival waar van het nu de laatste avond was. In de tempel stond een grote gele boot op latten klaar en buiten en de voorbereidingen waren in gang om de parade van start te laten gaan. Ik heb gewacht tot dat het begon en ben weer met ze mee gelopen. Dit keer gingen ze naar de zee. Het was tijd om de goden weer terug te sturen. De grote gele boot ging ook helemaal mee naar de zee en werd uit eindelijk op zee in brand gezet om zo de goden weer terug te sturen. Ook waren er op deze avond nog personen die weer in trance gingen. Zelf heb ik er maar 1 gezien. Ook kwam ik iemand van de krant tegen. Hij vroeg of die mij mocht intervieuwen. De volgende dag stond er een klein stukje over het festival in de krant, de dag erop een uitgebreid verhaal met mijn naam erbij in de krant. Na dat de boot de zee op was en uit het oog verdwenen was ben ik terug gegaan naar mijn hostel.

De volgende dag kwam willy weer naar penang, zijn camera was al klaar en dit x moest hij ook zijn navigatie laten maken. We zijn samen naar de grootste tempel op het eiland gegaan. Een enorm gebouw wat bestaat uit meerdere gebouwen, een pagode, enorme beelden. Ook was er nog een gebouw waar de monniken wonen. Er waren ook wens lintjes, daar van heb ik er drie aan een boom gehangen. Nadat we de tempel bezichtigd hadden heeft willy mij weer bij mijn hostel afgezet.

De volgende dag ben ik naar batu ferringi gegaan een plaats waar je naar het strand kunt. Het was heerlijk opm weer eens de zee en strand te zien, wat volgends mij daar voor al iets van vier weken terug was dat ik het voor het laatst gezien had. Voor je bij het strand uit komt is een restaurantje en wat winkel stalletjes. Op het strand word ook verhuur van jetski en parasiling aangeboden ook een bananaboat. Ik heb hier heerlijk relaxed in de zon. De bus vanaf georgetown doet er ong een uur over. Op de terug weg was het meer stil staan dan als op de heen weg. Ik was rond 16 uur terug gegaan. In de spits denk ik.

De volgende dag ben ik verder gereisd naar krabi.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer