koh tao

op koh tao ben ik zes dagen verbleven. het is een mooi eiland wat niet al te groot is en gemakkelijk te bekijken is. soms is er wel een jungle trek voor nodig maar dan kom je bij de mooiste dingen uit. zo kwamen wij bij een verlaten resort uit waar zelfs veel bewoners van het eiland niet vanaf wisten. wij hadden het via iemand gehoord die was wezen vissen met een jongen die al enige tijd op het eiland verblijft. het was een mooi stukje van het eiland met een klein strandje en omgeven door rotsen en jungle. het zag er uit als dat het een enorm mooi resort was geweest met bungalow huisjes en een hotelletje. ook is er een bar geweest. indruk wekkend dat er nog steeds matrassen lagen, tanden borstels en tandpasta in een wasbak en kleding op de grond, ook lagen er in 1 kamer allemaal hotel papieren op de grond. ik heb er zelf eentje gezien van 2007 maar de andere die er eerder waren geweest zeiden dat ze er zelfs nog van 2012 gezien hadden.

verder was er op het eiland ook een viering van een tempel een 2 daagse festival. ze gingen dansen aan het strand en touwtje trekken wat ik gezien heb.

ik ben hier helaas ziek geweest en heb een paar dagen rustig aan gedaan. wel heb ik nog een snorkeltrip gedaan. voor mij was het geen succes een aantal mensen op de boot werden ziek omdat het water bij koh tao erg onrustig is en de boot veel heen en weer schommelde. ik werd nog eens extra niet lekker ondanks dat ik reistabletjes had genomen. ik denk omdat ik al misselijk en niet goed op de boot ben gegaan. verder was het snorkelen voor mij geen succes omdat ik nog niet vertrouwd was met de golven en of dat ik misschien zou afdrijven van de boot met het dobberen in de zee. ook raakte ik nog in paniek met de vissen.

later zijn we nog naar koh nang yuang gegaan een zandbank wat 2 eilandjes met elkaar verbind. hier voor was ik met de snorkeltrip mee gegaan omdat ik dit eiland wilde zien en er alleen heen gaan met een taxiboot was duurder dan de snorkeltrip, met de snorkel trip verbleef je ook voor 2 uurtjes op dit eiland. dit eiland vond ik zeker de moeite waard. enorm mooi om eens zo zandbank tussen 2 eilandjes te zien en er over heen te lopen van het ene naar het andere eiland. hier kon ik ook rustig snorkelen vanaf het strand de zee in gaan en na 3 meter zwom je al tegen de vissen aan.

verder ben ik nog samen met een nederlands meisje die in de zelfde dormetory verbleef naar een ladyboy show geweest. wel grappig om een keer gezien te hebben. daarna zijn we nog door gegaan naar de fishbowl waar je door vuur hoepels kunt springen en onder een vuur limboo kunt lopen. dit sprak mij niet aan omdat mensen regelmatig het vuur raakte en hier aan kunnen verbranden. wat wel degelijk gebeurd! ik heb een aantal mensen met verband zien lopen door het vuur. ik ben ook een keer door de lotus bar gelopen wat mij intresse meer wekt het is een rustigere bar ( in de zin van geen vuur ) met goede muziek en waar het ook gezellig druk was.

na koh tao ben ik verder gereisd naar bangkok

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer