laatste dagen maleisie

naar tanah rata heb ik dus de bus genomen naar ipoh, ik heb besloten om niet naar pangkor te gaan omdat het elke dag wel enige tijd regende. ipoh was voor mij even een breek in een goed hotel. daarna ben ik verder door gereisd naar taiping.


aangekomen in taiping werd ik in de straat al meteen geholpen door een man om een hotel te vinden. uit eindelijk ben ik bij cherry inn terecht gekomen, ik had hier de beste revieuw over gelezen van een andere vrouw die hier eerder alleen is geweest. de andere hotels in de zelfde prijsverhouding waren niet schoon en het gaf haar geen veilig gevoel, ze had voor dit hotel gekozen omdat er ook security aanwezig was. in taiping is prostitutie nog wel een bekend fenomeen. ik heb uit eindelijk ook voor dit hotel gekozen. het washet enige budget hotel (wel van 60rm) waar een security aanwezig was. de andere budget hotels waren ook tussen de 50 en 70. ook kwamen we tijdens het zoeken een hotel tegen met een groot bord buiten wat aangaf 25rm maar sla deze direct over! ik vroeg om de prijs en kreeg te horen dat dat de prijs voor een uur was, dit verklaarde meteen waarom het niet fris rook op de kamer die ik zag en er een grote vlek in het hoeslaken zat.


ik wist niet of ik hier moest blijven of niet in taiping, ik wilde toch wel een poging wagen om de garden lake te zien en het was ook al vrij laat om door te reizen aangezien ik pas rond 5 was aangekomen omdat ik in ipoh 2 uur moest wachten want de eerste bus na de vroege ochtend ging weer om 3uur
.

nadat ik mezelf geplaatst had in het hotel meteen de garden lakes gechecked zodat ik de volgende dag door kon reizen. wel was er een buddischt klooster in de bergen maar ik heb er voor gekozen om er niet naar toe te gaan omdat ik er al 1 gezien heb en je dit ook in thailand kunt bezichtigen en om de reden dat het moeilijk is om te bereiken. het is nog 4km vanaf ipoh centrum en je moet een gevaarlijke berg op. wel kan je naar het kantoor bellen of ze je ophalen met een 4x4 jeep.

de man die mij heeft geholpen met het hotel liet weten dat hij de volgende dag ook naar georgetown moest om zijn camera te laten repareren. bij deze had ik een lift. het was een man die nu met pensioen is (wat hier al op 53? kan) hij was een leraar in takewando ( ik weet niet hoe je het schrijft).

(zo weer genoeg geschreven voor vandaag het verhaal van georgetown volgt later, morgen ga ik van georgetown naar thailand, ik hoop krabi te bereiken)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer