malang

Na een busrit van ruim zeven uur ben ik aangekomen in malang. Ik liep richting de bemo's en daar zag ik een stelletje die ook aan het backpacken zijn. Ze zaten daar op een bankje met de lonley planet, meteen even gevraagd of ik het mocht lenen. Samen wat naar hostels gezoekt en besloten om naar helion (helios?) Te gaan. De student zat bij hun om te helpen en informatie te geven. Ze konden op zijn laptop om informatie te zoeken voor een hostel (wat een omkeer ineens met al die mensen die de gehele tijd alleen maar service aanbieden) hij heeft ons nog getipt welke bemo we het beste konden nemen en hij heeft ons er na toe gebracht. Tot mijn verbazing pakte hij 50k en betaalde de bemo. Ik vroeg nog waarom hij betaalde en dat t niet nodig was maar het was goed zei hij. Wat een verschil met de andere mensen die overal veel te hoge prijzen voor vragen! Was er nu ineens iemand die ons vanuit het hart hielp.

Het hostel waar we verbleven was erg schoon, netjes en werd elke ochtend weer opnieuw schoongemaakt. Het hostel was op een dak van een hotel met drie prachtige hutjes en een dorm. De dorm was ook enorm mooi opgezet de bedden liepen in elkaar over, de gehele dorm was van bamboo en hout gemaakt en de matrassen waren donker groen, zo ook de lakens en kussen slopen die je kreeg. Wat een mooie combinatie. Hier had ik dan we'll gedeelde douches en toiletten, maar die waren er voldoende ik heb geen 1 x moeten wachten en de douches hadden heerlijk warm water!

De volgende ochtend zijn is er weer een stelletje aangekmen. Het waren nederlanders, ik heb ze meteen geadviseerd om voor dit hostel te gaan het was goed en goedkoop. Ik had de vorige avond nog verder gekeken naar een betere optie maar die kon ik niet vinden. Zo stond bijv. Splendid inn ook in de lonley planet. Het verschil was dat de kamers wat groter waren en er een bad was, maar het zag er verre van schoo en bij gehouden uit, ook was het meer dan dubbel zo duur als een prive hutje in helios(n?).

Die avond met hun afgesproken om de volgende dag de bromo tour te gaan maken. Snel nog even ander hhalf uurtje slape spulle pakken om vervolgends weer het bed uit te komen en onze trip richting de bromo te beginnen..

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer