melaka

ik verbleef in sayung sayung, de achterkant is bevestigd aan de rivier wat het een erg mooie lokatie maakt voor dit  hostel. de dormetory was goed. er waren dunne wanden tussen de kamers en gordijntjes aan de voorkant voor de privacy, het waren kamers van 2 en van drie bedden en 2 grotere kamers die geheel van een wand voorzien waren met ik geloof vier bedden. de douche was voorzien van warm water en het bed was goed met een dik matras. wel ben ik van bed verwisselend omdat de ventilator boven mijn bed was, het stond te hard en ik had last met adem halen.


de avond van aankomst meteen gebruik gemaakt van de gratis fiets tour die het hotel aanbod. het was erg leuk om eens een plaats per fiets te ontdekken in een groep met andere mensen, een engel meisje een canadees, een nederlands stelletje en een spaanse jongen. de tour ging langs de rivier langs de toeristische plaatsjes van melaka. iemand kwam nog met een lekke band te staan maar iemand van het hotel kwam met een nieuwe fiets en nam de fiets over en is toen met de fiets terug gelopen, wat een service!

de volgende dag ben ik met de spaanse een sight seeing gaan doen, we hebben villa sentosa bekeken dat is een typisch oud maleisie's huis waar je binnen mocht kijken, we zijn naar het winkel centrum gegaan met als plan naar de boot museum te gaan, maar na het winkel centrum heb ik de trip alleen verder voort gezet want hij ging zijn siesta houden. ik ben nog naar de boot museum geweest, ik geloof het marine museum naast de boot museum die was gratis. daarna ben ik terug het winkel centrum in geweest en heb ik me nagels laten doen. wat je normaal acryl doet maar dan nu op me eigen nagels, het is erg mooi geworden. ze zeiden wel dat het twee weken zou blijven maar het is nu naar vijf dagen er al aardig vanaf aan het gaan. in het winkelcentrum was ook een loterij voor 2 x een hotelovernachting en met als klap op de vuurpijl een samsung telefoon die je kon winnen. erg leuk om te zien he fanatiek de voorste rij mee speelde. elke keer als er een naam werd getrokken en het zei niet waren stonden ze spontaan nee te roepen en dat ze het volgende kaartje moesten trekken. ze maakte er echt een spelletje van.


de volgende dag ben ik verder gereisd naar kuala lumpur. ik vond het niet leuk het was te groot en te druk en het was niet zo schoon als meleka. het eten was wat lastiger voor mij ( ik verbleef in chinatown). de mensen zijn wel veel fijner als in indonesie ze liegen niet tegen je omdat ze hun eigen service willen verkopen en je kan op het advies aan. ze zijn echt geintresseerd in je en oprecht vriendelijk.

in kuala lumpur wou ik alles zo snel mogellijk gedaan hebben om weer verder te kunnen reizen. ik ben naar de twintowers geweest waar ik erg van genoten heb, ik ben naar binnen gegaan. de eerste stop was de skybridge dat was 41 ofzo hoog ik weet het niet meer precies en toen gingen we naar het hoogste bezoek punt dat was 87 hoog. leuk om een keer mee gemaakt te hebben. de volgende dag ben ik nog terug gegaan om foto's van de twintowers te maken als het donker is. dan gaat er op het gebouw verlichting aan en kleurt het zilver grijs, wat ik erg mooi vond om te zien. ik ben die dag ook nog naar de batu caves gegaan wat zeker de moeite waard is! de batu caves en de donkere grotten kan ik iedereen aan raden maar villa batu caves was de moeite niet waard, het was alleen een grot met wat poppen erin en dieren in veel te kleine kooien wat ik niet leuk vond. de batu caves, amazing! hoe hoog het is,. en erg mooi om de donkere grotten van binnen te zien.

naar kuala lumpur had ik besloten om naar pangkor te gaan en zat ik in de bus naar lumut net voor de bus vertrok zei iemand dat de bus eerst naar ipoh zou gaan en het 5 uur duurde voordat we in lumut waren daarna zou ik nog de ferry naar pangkor moeten nemen. daar had ik geen zin in! ik heb razendsnel me ticket en bus veranderd en ben naar tanah rata gegaan, de uitvals basis voor cameron higlands.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer