pai

in pai aangekomen had ik het idee dat ik na 2 dagen al wilde gaan. me bus terug geboekt naar chiang mai om naar chiang rai te gaan, uit eindelijk verlengd met vier dagen en vervolgends de bus ticket gelaten voor wat het was en voor 12 dagen in pai verbleven.

de eerste nacht in pai was ik in spicy pai verbleven. een guesthouse midden in de rijstvelden wat uit schuurtjes bestaat. het was voor mij te basic de schuurtjes waren niet helemaal gesloten gebouwd en in de avond waren er mensen een drankspel aan het spelen. het was voor mij te gehorig om te kunnen slapen en het drankspel sprak mij niet aan. de volgende dag verhuisd naar blue lagoon. waar ik in de ochtend een healing massage heb genomen van een duits vrouwtje die aan het reizen is. aan het einde van de massage vertelde ze mij dat ze de blue lagoon ook niet veel vond en dat ze in een geweldig guesthouse wat uit bungalows bestaat was verbleven. ze kon er wel even langs af rijden met haar scooter om te vragen of ze plaats voor mij hadden. ze belde me op en ik kon er terecht. enorm snel me spullen ingepakt in een half uur en verhuisd naar baan ka noon. daar aangekomen sloeg de verbazing mij toe, ik had er de dag van te voren al gestaan en mijn gevoel ging uit naar deze plek maar ik dacht dat het wel te duur zou zijn. via reni had ik nog 50 bath korting gekregen omdat ze eerder ander halve maand was verbleven.

het is een geweldige plek in het hart van pai gelegen in het midden van de drukkere straten waar alles te doen is in toch een hele rustige straat met allemaal vlinders in de tuin en ik had mijn eigen bungalowtje.

wel is er weinig spraken van schoonmaken in de guesthouses tot nu toe en zo ook hier. ik heb elke keer zelf me prullenbakjes verschoond gevraagd om nieuw toiletpapier waar ze totaal niet moeilijk over deden en 1 keer om nieuwe lakens gevraagd om het bed te verschonen.

ik heb heerlijk rustig aan gedaan in pai de eerste 8 dagen ben ik het centrum nog niet eens uit geweest. ik heb een gelezen in goodlife waar ik ook meditaties heb gedaan en heerlijk aan het zwembad gelegen. ik ben naar 2  verschillende open mic's geweest en naar een openingsfeestje van een nieuw bar op de legerbasis. de 2de open mic in een andere bar wilde ik eigenlijk niet meer heen gaan omdat de eerste in b pop  mij niet is bevallen omdat er 2 met b pop bekende band's speelde waarvan ik de tekst niet kon verstaan omdat de engelse uitspraak niet goed was en er ook geen andere mensen spontaan gingen spelen. bij edible jazz was dit een heel ander verhaal maria blijft constant stimuleren en vertellen dat het vrij is om te spelen of iets te delen te zingen als je dat wilt. ze gaat in het begin ook de tafels rond of je iets wilt uitvoeren. er hebben verschillende mensen gespeeld, het was een mooie avond met goede live muziek.

de laatste vier dagen heb ik met patrick in pai door gebracht, hem had ik eerder onmoet in maleisie en maakte de reis andersom als mij. onze wegen kruisde weer in pai. we zijn de eerste dag naar de oorlogs brug geweest, de pambok waterfall een aard scheur waar de mensen niet meer konden werken die heerlijke de tafel helemaal vol zetten met heerlijke hapjes, pinda's bananenchips, zout, gekookte aardappel schijfjes, gedroogde rosella, rosella jam, rosella wijn banaantjes en een rosella juice die ik enorm lekker vond! daarna konden we de aards scheur nog bekijken, wat ik op bloten voeten moest doen omdat me schoenen kapot waren gegaan met het terug lopen van de waterfall. daarna even nieuwe schoenen gehaald en de ronde gemaakt bij de canyon.

de canyon zijn hoge rotsen wat smalle paadjes vormen er tussen is een brug bevestigd. we hebben er voor besloten om de uitdaging aan te gaan en de hele ronde te maken. soms met stijle gladde stukken en hoge stenen beklimmen op de enorm smalle paadjes. alles was goed gegaan en het was zeker de uitdaging waard ondanks dat het wel wat gevaarlijk oogt.

de dag erna weer heerlijk aan het zwembad gelegen en heb ik in de avond nog een healing massage genomen.

ik weet de preciese volgorde niet meer maar we zijn ook nog naar een andere waterval geweest waar dat de locals vanaf glijden.

gisteren de laatste dag samen heeft patrick aangeboden om naar het forest monestery te gaan kijken. het was een lange tocht van ongeveer 70 km. wel met mooie bezichtigen op de route. zo zijn we op de heen weg gestopt bij een uitzicht punt en zijn we een x gestopt om de weg te vragen waar we ook even wat gedronken hadden. bij de forest monestery aangekomen kregen we te horen dat de thaise mensen er heen gaan komen om te offeren voor de tempel en dat het op het moment niet mogelijk was een meditatie retreat te beginnen. de eerst volgende dag dat je er weer mee kon beginnen zou de 29ste zijn. toch even het terrein rond gelopen en bekeken. het is een mooie omgeving met een meditatie tempel een meditatie grot en de bungalows staan ver van elkaar verspreid. ook zijn er op de loop route tussen de tempel en de grot bordes met gezegdes aan de bomen bevestigd.

op de weg terug zijn we nog gestopt bij een vieuwpoint en een kisten grot. we wouden nog naar een tempel gaan maar terug gekomen in pai was onze band van de scooter slap aan het worden en hebben we er voor besloten om de scooter meteen terug te brengen voor ze het in de gaten kregen. we hebben die avond nog heerlijk rustig aan gedaan een hapje gegeten en nog een theetje gedaan in goodlife. de volgende ochtend is patrick om 7.30 vertrokken om zijn bus naar chiang mai te halen. zelf ben ik tot 6 uur aan het wachten op mijn bus naar de boarder om naar laos te gaan. het wordt een reis van 7 uur en dan in een guesthouse verblijven tot de boarder open is. na de boarder zie ik hoe ik verder ga, de bedoeling is om in luang prabang te beginnen. het word de bus of de slowboat.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer