terug naar bali

Hallo allemaal,
Hier weer een update vanaf indonesie. Ik zit op het moment in een bemo van tirti ganga naar lovina (wss 3uur), genoeg tijd dus om weer een verhaaltje te plaatsen
Vanuit gilli trawagan terug naar bali heb ik geluk gehad dat mijn boot ging. Ik had 1 van de 2 eerste boten die vanaf gilli trawagan vertrokken naar padangbai. De boten die daarna nog moesten gaan konden niet varen omdat er te veel en te hoge golven waren. Onze boot leek we'll een atractie! Het schommelde heen en weer van links naar rechts en heel erg schuin! Gelukkig was t niet de hele route zo maar t was een heftige reis terug. De boot rook ook enorm naar petrol en ik schat dat zeker de helft van de boot ziek was. Er konden helaas geen ramen open ivm de hoge golven, het water wat dan binnen komt.
Ik had we'll weer meteen leuk contact met een koppeltje waar ik naast was gaan zitten. Ze waren op huwelijksreis. Ze zijn begonnen in singapore, dat was voor mij een mooie gelegenheid om weer wat tips te ontvangen. Bijvoorbeeld dat de bar's veel te duur zijn en de locals en backpackers hun eigen drankjes in slaan en dan naar een brug gaan. Klinkt als een goede plek om andere reizigers te ontmoeten!
Aangekomen op padangbai moest ik helaas ruim ander half uur op mijn bagage wachten. De passagiers die de trip terug geboekt hadden pasten niet op 1 boot en waren over 2 verdeeld. Helaas hebben ze hierbij er niet naar gehabdeld dat de bagage op de goede boot aanwezig was. De andere boot was maar enkele minuten na ons vertrokken vanuit gilli trawagan maar veel later aangekomen. Elke x krijg je te horen dat t nog maar 20 min wachten is. Dan is t we'll vervelend als het uit eindelijk ander half uur later wordt terwijl de boten op t zelfde moment vertrokken wareen. Ook weet je niet hoelang je reis nog gaat duren tot je eind bestemming. Je weet niet precies hoe ver het is en hoe snel je vervoer hebt gevonden.
Gelukkig had ik dat vrij snel gevonden. Ik ben de haven uit gelopen waar ze 200 0000 voor shuttle vroegen en heb uit eindelijk een man die de tempel uit kwam gelopen getipt om mij naar tirti ganga te brengen. Op deze manier was ik voor 50 000 op mijn eindbestemming. Wat een verschil!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer