tha khaek

We waren in de avond aangekomen in tha khaek. We zijn naar de travelers lodge gegaan omdat die bekend staat voor de route the loop te doen. We hadden geen zin om nog veel te doen na de lange reis en de lodge is ver van het centrum afgelegen dus hebben we lekker een hapje in het guesthouse gegeten. We hebben hier ook weer een groepje nieuwe mensen leren kennen die the loop hadden gedaan en aan het vieren waren dat ze het hadden over leeft. We hebben de avond door gebracht met het spel dat je iemand in je hoofd moet nemen en de andere moeten raden wie je bent en daarna hebben we met kaarten csi gespeeld. Het was een leuke gezellige late avond geworden.

De volgende dag is alex the loop gaan doen met een andere jongen die we hadden ontmoet. Zelf vond ik het nog een te gevaarlijk idee omdat de wege erg slecht zijn en het een schakel brommer is waar ik nog niet eerder mee gereden heb. Ook zie je in deze landen dat veel mensen een ongeluk met de scooter hebben gehad.

Ik heb nog een ander meisje uit nederland ontmoet ramona en met haar ben ik deze dag door tha khaek heen gelopen om opzoek te gaan naar een andere mogelijkheid om de kong la cave te bezoeken. Er was een dag excursie waar ze 60euro voor vroegen dat vonden w beide te veel. Dit wasa in het centrum waar we ook meteen een hapje hebben gegeten. We zijn eigenlijk de hele dag in het centrum blijven hangen, ook omdat ik mijn was had weg gebracht die om 6 uur klaar zou zijn. We hadden ook een enorm stuk gelopen opzoek na het informatie centrum voor toerisme die we nooit gevonden hebben. We hebben nog een massage genomen en een heerlijk ijsje gegeten met gebaren en aanwijzen wat we precies wouden. Dat was in een echte ijssalon. Na dat mijn was klaar was zijn we weer terug gegaan naar de lodge. De man begon eerst dat we met een minivan naar de kong la cave kpnden en dan exclusief de rest voor 300, dus toen had ik zoiets van oke dan doe ik de rest zelf los en neem ik de minivan dan kom ik op ong. 350 uit zo 35 euro maar uit eindelijk wilde hij het alleen nog maar met alles inclusief doen voor 500, meteen weg gelopen en gezegd dat ik zeker niet meer via hem boek. Me enige alternatief was nog de ene kant van de route van the loop doen. Een saaie makkelijkke weg van 210km allleen heen naar de cave op een scootertje waarmee veel mensen een ongeluk maken dus paste ik. Ook zou ik dan na een lang stuk rijden de cave moeten bezichtigen en de volgende dag de zelfde saaie weg weer terug rijden. Er was trouwens nog 1 optie meer dat was met de lokal bus die er 3 uur over doet zonder te stoppen en ze stoppen! Dat is altijd in laos en dan nog 2 uur met een tuktuk veder. Daarna nog de grot bezichtigen en daar in het dorpje overnachten en er dan op hopen dat het de volgende ochtend goed zou gaan met een bus terug. Ik wilde de grot echt heel graag zien maar heb toch maar gepast (ook met het idee dat als ik ooit na vietnam ga er vanaf vietnam een bnarder dichtbij de boarder is naar de kong la cave)

De volgende dag ben ik dus maar verder gereisd naar don det, ramona heeft er voor gekozen om the loop wel te doen

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer