in tirti ganga

Uit eindelijk was ik eind middag aangekomen in tirti ganga. Ik was snel gesetteld. Ik had een homestay uit de lonelyplanet genomen. Het is ook maar een klein dorpje ik denk ong langs de weg genomen het centrum 300 meter. Er waren dus ook niet veel andere homestay's.

Hij begon we'll eerst met het verhaal dat er alleen nog maar grote kamers vrij waren voor 100 000 in de lonely planet stond dat er ook kamers waren met uitzicht op de rijstvelden en dat ze daar 60k (k staat voor duizend) voor vragen. Ik heb gezegd dat de kamer over me budget is hij vroeg wat me budget was en ik zei 60k en vroeg naar de kamers met het uitzicht op de rijstvelden. Hij had er nog genoeg over en zo was ik tevreden gesteld. Ik heb verder niet meer over de prijs onderhandeld (wat ik normaal we'll doe en ik denk dat t hier ook we'll had gekund aangezien hoe de kamers eruit zagen, het een klein dorpje is en de meeste toeristen er met een tour stoppen en ook omdat t geen hoog seizoen was).

Nadat ik mijn plekje gevonden had ben ik de omgeving gaan verkennen. Daarna ben ik gaan eten. Daar heb ik nog drie andere nederlandse meiden ontmoet. Zei verbleven in een andere homestay aan de overkant van de straat. Waar we na het eten de avond hebben door gebracht. De mensen die daar wonen maken elke avond samen muziek en relaxen met een drankje erbij. Het was erg gezellig om samen muziek te maken en te zingen. Weer eens wat anders dan zo grote stad. Een knus klein dorpje waar de mensen de tijd met elkaar door brengen. Ik heb meteen bedacht om er nog een nachtje langer te blijven en er van te genieten zo hebben we de volgende avond ook weer gezellig met ze alle daar gezeten. Ook waren er nieuwe gasten gekomen een meisje uit zweden en een engelse jongen. Hier heb ik ook de eerste gelegenheid gehad om wat foto's op fb te zetten ( op deze site was t niet te doen want kan er maar 2 per x wat ik heb gezien). Helaas zijn het nog lang niet alle fotos want t nam erg veel tijd in beslag 1 foto per minuuut.

De eerste ochtend dat ik in tirti ganga was, werd ik vroeg wakker 6.15 meteen besloten om me bed uit te springen en de royal pools te bezichten. Ik had gehoord dat als je meteen om 7 uur gaat er nog geen andere gasten zijn. Ook was het een voordeel dat je buiten de openingstijden gewoon naar binnen kunt lopen. Het was erg mooi en rust gevend. Er waren enkel nog maarwat locals aanwezig die daar kwamen om te offeren. Ook was er 1 local die zijn was daar in een rivier aan het wassen was.

Nadat ik de royal pools had bezocht was ik aangesproken door een local wat ik wilde gaan doen. Ik had verteld dat ik graag de besakih wilde bezoeken. We hebben een dealtje gesloten en zo was ik voor 60k naar de besakih. Hij heeft me daar laten zien hoe het offeren en bidden gaat. In elke tempel die je betreed moet je offeren en bidden. In 1 tempel werd ik aangesproken toen ik fotos aan t maken was dat ik moest bidden en anders de tempel niet in mocht. Ik ben daar in hun houding gaan zitten en achter af heeft de local nog een foto van mij gemaakt.

Na de besakih zijn we weer terug naar tirti ganga gegaan en heb ik nog een gezellige avond gehad met de andere gasten in de homestay aan de andere kant van de straat. Vanmorgen ben ik weer aan t reizen gegaan en zo zit ik nu al voor ruim een uur in de bemo op weg naar lovina. Inmiddels zijn er al drie andere locals in gestapt gelukkig nu nog genoeg plaats. In lovina verwacht ik drie dagen te verblijven. Ik ga daar de munduk meren en watervallen bezichtigen en dolfijnen bekijken.

Tot de volgende x

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer