voor de reis

Het begin voor de reis is gemaakt.

Via veel uitzoek werk, stress, en besluiteloosheid omdat er nog steeds niet genoeg informatie was, maar ook met de nodige hulp van andere ( bedankt ) nu eindelijk een begin gemaakt aan de reis naar Azië. De eerste tickets zijn geboekt en de voorbereidingen zijn nu in volle gang.

Het plannen van een langere reis doe je niet zomaar even, er komt toch heel wat bij kijken. Ook veranderd het schema continu. Zo zouden we eerst beginnen in India en zou ik door gaan naar Nepal en vanaf daar naar oost Azië.

Echter zijn India en Nepal nu afgevallen en nog meerdere landen zoals Vietnam, China, Myanmar, Japan en Korea. ( Nepal is voor nu even af gevallen maar daar gaan we zeker volgend jaar naar toe! Het lijkt mij een heel bijzonder land ) In eerste instantie waren het echt veel te veel landen om in zes maanden te bezichten en zo kom ik er nu bij uit dat ik na 4 maanden en 2 dagen terug thuis ben. Wel is India er dan ook vanaf gevallen en Nepal naar volgend jaar verplaats. Waardoor je anders wel op 6 maanden uit kon komen.

De benodigdheden voor de reis valt ook nog niet mee bij elkaar opgeteldk, anderzijds dus ook niet erg dat de reis nu 4 maanden is ipv 6.

De landen die nu over zijn gebleven op route volgorde:

Indonesië, daar begin ik samen met mijn vriend die voor 3 weken mee gaat op Bali. Daar gaan we rondreizen en als er tijd over is gaan we ook naar Lombok. Zelf reis ik dan vanaf Denpasar ( waar mjijn vriend de terug vlucht gaat nemen ) door over land naar Yogyakarta waar ik 1 week over kan doen om dan het vliegtuig te nemen naar Singapore ( daarvoor moet het ticket nog wel geboekt worden ). Daarna volgen Maleisië, Cambodja, Laos en Thailand waar ik op 11 Januari in Bangkok het vliegtuig terug naar Nederland neem.

De eerste prikken zijn binnen en de volgende gepland. Ook hebben we al wat spulletjes ingeslagen zoals: Reiskussentje, regenponcho's, lippen- zonnebrandcreme, waterdichte plastic tasjes, tasjes voor de lades van je backpack, zeepblaadjes, zaklampje, kabelslotje voor de backpack, reiswekkertje, losse slotjesen hygiene doekjes.

Vandaag drie paar wandelschoenen besteld, even kijken welke het beste zitten. Een softshell jacket en 2 afritsbroeken ( hopen dat ze passen want die heb ikk voor een tientje per stuk gevonden :D met de schoenen heb ik ook geluk want de kindermaatjes liepen door tot 38 en 39 en als die passen heb ik ze voor 35 ook een prikkie dus :D wel ook nike's besteld omdat die mooier zijn, maar wel dubbel zo duur. Morgen komen ze binnen en dan even kijken welke het beste zitten :) .

Ons eerste hoteltje bij aankomt in Bali is ook geboekt :) We gaan dan naar het nieuwe 100 sunset 2 hotel die sinds maart geopend is. Even lekker bij komen van onze langste reis ooit en dan op naar het backpack avontuur!

Nu nog de visum's aanvragen, de ticket om aan te tonen dat ik Indonesië veerlaat om een begin aan me reis te maken ( wil de rest over land gaan doen, behalve Thailand in, wat toch wel spannend is ofdat het allemaal goed gaat komen over land! ) Het laatste hotelletje om uit te rusten ( ook voor de reis van Rob ) en de overige benodigdheden.

Morgen avond gaan we weer gezellig op speurtocht. Oriënteren voor een backpack.

Wel veel werk, maar van de andere kant ook wel fijn zoveel werk aan je reis. Dan heb je nog genoeg om er tussendoor mee bezig te zijn en niet stil zwijgend gaan zitten wachten tot je reis eindelijk begint!

Zelf wil ik ook nog een mooie map gaan maken, over de landen waar ik heen ga zodat ik wat informatie bij heb en ook globaal weet wat er toeristisch te doen is ( de reis zal waarschijnlijk als je er echt bent toch wel anders ingevuld gaan worden, maar dan is er in ieder geval alvast een begin )

Dus ik zeg op naar morgen! En naar de nieuwe voorbereidingen en weer een stapje dichter bij de reis te komen.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer